2010. október 4., hétfő

Zabpelyhes áfonyás muffin



Hozzávalók:

1 csésze (2.5 dl) zabpehely
1 csésze teljes őrlésű (tönköly) liszt
½ mokkáskanálnyi szódabikarbóna
3 teáskanálnyi sütőpor
½ teáskanálnyi só
2 teáskanálnyi fahéj
½ teáskanálnyi őrölt szerecsendió
1 csapott mokkáskanálnyi sztívia
5 dkg lágy sötétbarna nádcukor
1 db apróra vagdalt alma
¾ csésze aszalt áfonya
¼ csésze olvasztott, de már nem meleg vaj
1 tojás
¾ bögre tej

Elkészítés:

Összekeverjük külön a száraz összetevőket, a nedves adalékokat, majd a kétféle keveréket egymással.

A masszát zsiradékkal kikent muffinsütő forma mélyedéseibe kanalazzuk ¾ részig.

Előmelegített, 200 °C-os sütőben sütjük ki 20 perc alatt.

8 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon guszta és finom

pipacs írta...

Nagyon jól hangzik, hétvégén megsütöm! :):)

mariam írta...

Köszönöm! :-)

mariam írta...

Tudom ajánlani Pipacs! :-)

pipacs írta...

Megsütöttem, finom lett! :o)

mariam írta...

Örülök, hogy ízlett Pipacs! :-)

Judit írta...

Most sütöttem meg, nagyon finom lett! Két tojást raktam bele, nehogy szétessen, ahogy eszem. Kicsit redukáltam a hozzávalókat aszerint, hogy mi van itthon... Eddig csak egyszer sütöttem muffint, az nem lett olyan jó, mint ez!! Köszi!

mariam írta...

Örülök hogy tetszett Judit!
nekem nem esett szét 1 tojással sem. :-)