2010. október 4., hétfő
Zabpelyhes áfonyás muffin
Hozzávalók:
1 csésze (2.5 dl) zabpehely
1 csésze teljes őrlésű (tönköly) liszt
½ mokkáskanálnyi szódabikarbóna
3 teáskanálnyi sütőpor
½ teáskanálnyi só
2 teáskanálnyi fahéj
½ teáskanálnyi őrölt szerecsendió
1 csapott mokkáskanálnyi sztívia
5 dkg lágy sötétbarna nádcukor
1 db apróra vagdalt alma
¾ csésze aszalt áfonya
¼ csésze olvasztott, de már nem meleg vaj
1 tojás
¾ bögre tej
Elkészítés:
Összekeverjük külön a száraz összetevőket, a nedves adalékokat, majd a kétféle keveréket egymással.
A masszát zsiradékkal kikent muffinsütő forma mélyedéseibe kanalazzuk ¾ részig.
Előmelegített, 200 °C-os sütőben sütjük ki 20 perc alatt.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
7 megjegyzés:
Nagyon guszta és finom
Nagyon jól hangzik, hétvégén megsütöm! :):)
Köszönöm! :-)
Tudom ajánlani Pipacs! :-)
Megsütöttem, finom lett! :o)
Örülök, hogy ízlett Pipacs! :-)
Örülök hogy tetszett Judit!
nekem nem esett szét 1 tojással sem. :-)
Megjegyzés küldése