2010. október 17., vasárnap
Tökös mákos muffin
Hozzávalók:
15 dkg reszelt sütőtök
1 db reszelt alma
3 evőkanál olaj
2 evőkanál méz
2 tojás
½ citrom leve és reszelt héja
1 csapott mokkáskanál sztívia
1 teáskanál fahéj
5 dkg zabpehelyliszt
5 dkg zabpehely
5 evőkanál zabkorpa
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
5 dkg darált mák
2 evőkanál nádcukor
1 dl almalé vagy víz, - amennyiben szükséges
Elkészítés:
Összekeverjük külön a száraz összetevőket, a nedves adalékokat, majd a kétféle keveréket egymással.
Amennyiben szükségesnek ítéljük meg, lazíthatjuk a tésztát egy kis folyadékkal.
Se túl híg, se túl sűrű ne legyen.
A masszát ízlés szerint ízesíthetjük.
Zsiradékkal kikent muffinsütő forma mélyedéseibe kanalazzuk ¾ részig.
Előmelegített, 180 °C-os sütőben sütjük ki kb. 25 perc alatt.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
7 megjegyzés:
Hűűű, ez a muffin megint milyen szuper! :))
Köszönöm! :-)
Köszi! :-)
Remélem megkaptad az e-mail értesítésemet a Kreatív Blogger díjról!
Igen, köszönöm szépen Zsuzsi! :-)
Megcsináltam, nagyon finom! Nem volt itthon sztíviám, kicsit több mézet tettem bele... A sztívia nagyon drága, ha venni szeretnék, melyik fajta (por, cseppek ) a legköltséghatékonyabb? Ha sztívia van egy receptben, milyen arányú cukorral, mézzel helyettesíthető?
puszi, Judit
Szia Judit!
Én saccra ízesítettem (így pontos arányítást nem tudok mondani a sztívia és a méz között), bár gondoltam, a sztívia helyett valószínű inkább mézet használnék szívesebben.
Folyékony sztíviát még nem használtam, azt mondják jobb, mint a por, és gazdaságos is.
A sztíviáról találtam korábban egy arányítást, amit kiírtam egy füzetbe, bemásolom:
1 csipetnyi por: 1 evőkanál cukor (15gr)
2 csepp oldat: 1 evőkanál cukor
Mivel a sütésnél másként viselkedik, mint a cukor,a sütőpor mellé adjunk késhegynyi szódabikarbónát is a tésztához, hogy felemelkedjen a tészta.
A méz-cukor arányításról itt van egy bejegyzés:
http://reformnasik.blogspot.com/2008/04/mz-arnytsa-stsnl.html
Remélem tudtam segíteni! :-)
Üdv: Marica
Megjegyzés küldése