Hozzávalók:
5 dkg élesztő
1.5 dl tej
1 mokkáskanál méz
35 dkg fehér liszt
15 dkg Graham teljesőrlésű liszt
25 dkg margarin
1 teáskanál só
2-3 evőkanál lenmag
1 nagyobb, héjában főtt, áttört burgonya
Kenéshez: 1 db tojás
Elkészítés:
Az élesztőt a mézzel elkevert langyos tejben felfuttatjuk.
A margarint elmorzsoljuk az egymással összekevert lisztekkel, hozzáadjuk az élesztőt, a lenmagot, a burgonyát, és jól kidolgozzuk a tésztát.
30 percig tiszta konyharuhával letakarva pihentetjük, majd kétujjnyi vastagságúra nyújtjuk.
Tetejét rácsosan bevagdossuk, kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval, tojással megkenjük, és kikent (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe rakosgatjuk.
Kb. 30 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőben közepes, 180 °C - os lángon kb. 25 percig sütjük.
2010. február 12., péntek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Hmmm, nagyon jol hangzik, hasonlot en is keszitettem, kendermaggal, ugyis igyis...fincsi es egeszseges!
Igen, tulajdonképpen más magvakkal is elkészíthető...
Megjegyzés küldése