2009. április 6., hétfő

Datolyás-mézes pite

Hozzávalók:

15 dkg porcukor
15 dkg margarin
2 tojássárgája
4 dl gabonatej
50 dkg Graham liszt / vagy tetszőleges
1 csomag sütőpor
2 tojás
5 dkg méz
10 dkg magozott, szeletekre vágott datolya
5 dkg durvára vágott dió
1 kávéskanál őrölt gyömbér


Elkészítés:

A margarint csipetnyi sóval habosra kavarjuk, hozzáadjuk a cukrot, simára elegyítjük, majd a tojás sárgáival, és a tejjel is jól kidolgozzuk.
Hozzáadjuk a sütőporos, szitált lisztet, és a maradék hozzávalókat is.
A datolyával könnyebb dolgozni, ha megszórjuk egy kis zsemlemorzsával.
Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és 180 °C - on, előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések: