Hozzávalók:
25 dkg teljes őrlésű liszt
1 nagyobb, finomra reszelt sárgarépa
4 tojás
2 dl tejföl
4 evőkanál méz
4 evőkanál barna cukor
5 dkg vaj
2 kávéskanál őrölt fahéj
1 mokkáskanál szódabikarbóna
15 dkg aszalt szilva
Elkészítés:
Összekeverjük a tojások sárgáját a cukorral, a mézzel, a vajjal, a sárgarépával és a fahéjjal.
Hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert, szitált lisztet, a tejfölt, majd óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
Kikent tepsibe terítjük a tésztát, tetejét megszórjuk a szilvával.
Előmelegített sütőben, 200 °C-on 20-25 percig sütjük.
Forrás: Hunano oldala
2008. szeptember 15., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése