2016. január 20., szerda

Diós rizslisztes piskóta tortalap (gluténmentes)


Hozzávalók:

6 tojás
20 dkg cukor (darált nádcukor, vagy tetszőleges)
1 csomag (10 g) Bourbon vaníliás cukor
17 dkg rizsliszt
3 dkg étkezési keményítő
1/2 csomag (6 g) sütőpor
10 dkg darált dió
½ kisebb citrom leve és reszelt héja
6 evőkanálnyi forró víz
3 evőkanálnyi olaj

Elkészítés:

A tojások fehérjét a citromlével habosra verjük, a cukrot fokozatosan hozzáadva, kemény habot készítünk belőle.
Egyenként belekeverjük a tojások sárgáit, majd kanalanként a vizet, az olajat, végül óvatosan hozzáadjuk a sütőporral, keményítővel, dióval és citromhéjjal elkevert lisztet.

A masszát egy 26 cm átmérőjű, alul sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk.
Előmelegített, 180 °C – os sütőben sütjük ki, kb. 40 perc alatt, sütőtől függően.
Tűpróbával ellenőrizzük!
A formában hagyjuk egy darabig hűlni,  majd a kisült tésztát a felső szélén a forma mellett kissé meglazítjuk késsel, és rácsra borítva hűtjük ki teljesen.


Kb. 6 cm magas tortalap lett belőle, 3 lapra szelhető.

 


Nincsenek megjegyzések: