Hozzávalók:
6 tojás
20 dkg cukor
(darált nádcukor, vagy tetszőleges)
1 csomag (10 g)
Bourbon vaníliás cukor
17 dkg rizsliszt
3 dkg étkezési
keményítő
1/2 csomag (6 g)
sütőpor
10 dkg darált
dió
½ kisebb citrom
leve és reszelt héja
6 evőkanálnyi
forró víz
3 evőkanálnyi
olaj
Elkészítés:
A tojások
fehérjét a citromlével habosra verjük, a cukrot fokozatosan hozzáadva, kemény
habot készítünk belőle.
Egyenként
belekeverjük a tojások sárgáit, majd kanalanként a vizet, az olajat, végül
óvatosan hozzáadjuk a sütőporral, keményítővel, dióval és citromhéjjal elkevert
lisztet.
A masszát egy 26 cm
átmérőjű, alul sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk.
Előmelegített, 180 °C – os sütőben sütjük
ki, kb. 40 perc alatt, sütőtől függően.
Tűpróbával
ellenőrizzük!
A formában
hagyjuk egy darabig hűlni, majd a kisült
tésztát a felső szélén a forma mellett kissé meglazítjuk késsel, és rácsra
borítva hűtjük ki teljesen.
Kb. 6 cm magas
tortalap lett belőle, 3 lapra szelhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése