2010. április 18., vasárnap

Kollath:tökéletes reggeli


Fotó forrás

Szokásos e-mail-ben kaptam meg a dr. Hajdu Ilona által szerkesztett pps-t, amely Kollath Werner német orvos és táplálkozástudós „tökéletes reggeli” receptjét tartalmazza.
Kollath - alapelv:
„Az étel legyen a lehető legtermészetesebb formában”.

"A földön élő 700.000 élőlényfaj közül csak az ember fogyaszt főtt ételt. A természet szerint neki is csak nyers ételekkel kellene táplálkoznia."
Kollath Werner dr. felfedezte, hogy miként lehet a teljes értékű táplálékot előállítani.

A reggeli elkészítése:

Este 1 dl vízben (nem tejben!) 3-4 dkg búza-, rozs-, vagy zabpelyhet beáztatunk.
Az éjszakai erjedés közben vegyi átalakulás megy végbe a beáztatott anyagban. Ennek tulajdonítható a Kollath-reggeli tápértéke.

Ugyancsak este 1 dl vízbe áztatunk 1.5 dkg jól megmosott mazsolát, vagy másfajta apróra vágott aszalt gyümölcsöt: fügét, szilvát, körtét, datolyát stb.

Reggel az áztatóvizet leöntjük, a kettőt összeöntjük, és beleaprítunk kb. 10 dkg almát vagy más idénygyümölcsöt (eper, cseresznye, szilva, barack, stb.).

Adunk hozzá 1 kiskanál mézet, 1-2 kiskanál citromlevet, 1 evőkanál aprított olajos magvat ( diót, mogyorót, napraforgómagot, mandulát, mákot, tökmagot, stb.).


Kész a tökéletes reggeli, jóízűen megesszük! (Tényleg finom!)

A Kollath - reggeli jótékony hatásai:

1. Nincs gyomortúlterhelés, csak legalább 4 órán át jóllakottság érzet.
2. Beállítja az ideális testsúlyt. A túlsúlyosak fogynak, a túlzottan soványak pedig híznak, és emésztőszerveikben is javulást észlelnek.
3. A székrekedés megszűnik.
4. Mivel a reggeli méregtelenít, a fáradtság jelei eltűnnek.
5. Növekszik a fizikai és szellemi teljesítőképesség.
6. Javul a közérzet, amely a biológiai egyensúlyból következik.
7. Az ember nem kíván izgatószereket (kávé, dohány, alkohol).
8. Növekszik a koncentrációképesség, mivel az emésztőszervek nincsenek túlterhelve.
9. A vér összetétele javul, a koleszterinszint csökken. A jobb vérkeringés megszünteti a bőrbetegségeket (ekcéma, kelés, pikkelysömör).
10. A haj regenerálódik, rugalmassá válik.
11. A köröm fényesség válik, nem lesz törékeny.
12. A fogazat megjavul, az ínysorvadás mértéke csökken.
13. A csontváz megerősödik.

A leírás több helyen is megtalálható, én erről a weboldalról vettem át a leírást.

4 megjegyzés:

Livi írta...

Nagyon köszi a tippet! Beszerzek aszalt gyümölcsöt és magvakat és kipróbálom!

Ági, aki főz írta...

Az összes faj közül csak az ember tud írni, olvasni és internetezni. Ha nem ennénk főtt ételt, akkor ezt se tudnánk megcsinálni, ugyanis akkor egész nap csak bogyók gyűjtésével és az oroszlánok előli meneküléssel foglalkoznánk.

Ettől függetlenül ez a reggeli biztos nagyon finom.

mariam írta...

A reggeli finom, ettől függetlenül a főtt ételt nem vetem meg a továbbiakban sem...:-)

mariam írta...

Névtelen írta...

Ági, aki főz - gratulálok a logikus gondolkozásmódodhoz, és a helyes következtetéseket levonó képességedhez!

nagyon érdekes a Kolláth reggelivel kapcsolatban, hogy pont a lényeget nem írják le a cikkek, hogy miért kell beáztatni? szerintem aki tudatosan táplálkozik, annak nem elég az, hogy azért mert "akkor megy végbe a csoda". az áztatólevet ki kell önteni!
http://rawcica.blogspot.com/2009/02/magok.html
Lilianah