Hozzávalók:
30 dkg kukoricaliszt
késhegynyi szódabikarbóna
15 dkg vaj / margarin
6 dkg porcukor
2 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
tejföl
lekvár a kenéshez
dió durvára vagdalva, szóráshoz
nádcukor ízlés szerint
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a többi alapanyagot, és annyi tejfölt, hogy jól formálható tésztát kapjunk.
Egy - két órán át pihentetjük, kinyújtjuk fél cm vastagra, kikent, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe tesszük, megkenjük savanykás lekvárral.
Ízlés szerint cukrozott dióval megszórjuk, és előmelegített, forró sütőben megsütjük.
2009. szeptember 23., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése