2011. március 7., hétfő

Hamis piskóta krémes töltelékkel


Hozzávalók:

2,5 dl víz
5 evőkanál méz
5 dkg élesztő
2,5 dl olaj
10 dkg kókuszreszelék
1 citrom leve és reszelt héja
liszt, - amennyit felvesz
1 db vaníliarúd

Krém:

5 dl tej
5 dkg nádcukor (ízlés szerint)
5 dkg rizsliszt
2.5 dkg étkezési keményítő
1 csomag Bourbon vaníliás cukor (vagy vaníliarúd kikapart belseje)
½ citrom leve és reszelt héja
2-3 evőkanál kókuszreszelék

Elkészítés:

A tésztához a vizet, a mézet és az élesztőt összekeverjük, hozzáadjuk az olajat, a citrom levét és a reszelt héját, a kókuszreszeléket és annyi lisztet, amennyit felvesz. Ízesítjük a vanília kikapart belsejével.
Összegyúrjuk, de ne legyen kemény a tészta. 15 percig hűvös helyen hagyjuk pihenni.
Miután megkelt, 1,5-2 ujjnyi vastagra nyújtjuk, kikent lisztezett közepes méretű formába helyezzük. Előmelegített, közepes lángú sütőben kisütjük.
Hagyjuk a tésztát kihűlni, majd megtöltjük.
A krém elkészítéséhez az étkezési keményítőt elkeverjük a liszttel, kevés langyos tejjel csomómentesre keverjük.
A maradék tejet a cukorral és a vaníliával felforraljuk, lassan öntjük a lisztes masszához, elkeverjük, majd kis lángon, állandó kavarással besűrítjük. Kókuszreszelékkel, citromlével és a héjával ízesítjük.
A krémet időnként megkeverve kihűtjük, majd megtöltjük vele a süteményt.
Természetesen másfajta krémmel is tetszőlegesen tölthető.








Nincsenek megjegyzések: