2011. január 20., csütörtök

Aszalt gyümölcsös lepény


fotó forrás

Hozzávalók:

Tészta:

25 dkg Graham liszt
1 tojás
5 dkg nádcukor
1 csipetnyi só
12 dkg vaj/margarin

Töltelék:

10 dkg mazsola
20 dkg magozott datolya
20 dkg negyedelt füge
5 dkg mandulaforgács

Tetejére:

1,5 dl tejszín
2 tojás
5 dkg nádcukor
1 csipetnyi só

Készítése:

A lisztbe morzsoljuk bele a vajat, és a többi hozzávalóval együtt gyors mozdulatokkal állítsuk össze a tésztát.

Fóliába csomagolva tegyük hideg helyre 30 percre, majd nyújtsuk ki, és egy kerek pitetorta formát béleljünk ki vele.
Tortaformában, vagy más peremes sütőformában is készíthetjük, ekkor 2-3 centis peremet alakítsunk ki a tésztából.

Szurkáljuk meg villával a tészta alját, szórjuk rá elkeverve a mazsolát, a datolyát, a fügét és a mandulaforgácsot.

Villával keverjük habosra a tojásokat a cukorral, a sóval és a tejszínnel, öntsük a gyümölcsökre, és előmelegített sütőben kb. 200 °C-on süssük ki kb. 30 perc alatt.

Más aszalt gyümölcsöt is használhatunk ízlés szerint.

Nincsenek megjegyzések: