Hozzávalók:
Tészta:
15 dkg lágy vaj
10 dkg barna cukor
5 csepp vanília aroma
2 evőkanál víz
15 dkg tönkölyliszt
1 késhegynyi sütőpor
1 mokkáskanál fahéj
10 dkg darált dió / vagy mogyoró, mandula
Tetejére:
2 evőkanál tej
5 dkg darabokra vagdalt dió / vagy mogyoró, mandula
Elkészítés:
A vajat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk kanalanként a vizet, az aromát, belekeverjük a sütőporos, fahéjas szitált lisztet és a darált diót.
A tésztát egy belisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és különböző formákkal kiszaggatjuk.
Tetejüket megkenjük tejjel, és megszórjuk durvára vagdalt dióval.
Előmelegített, 180 °C-os sütőben kisütjük, majd rácsra szedve hagyjuk kihűlni.
2009. december 2., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése