2008. február 2., szombat

Zabpelyhes szezámos kekszek

Hozzávalók:

15 dkg teljes őrlésű tönkölybúzaliszt
½ csomag sütőpor
6 dkg zabpehely
10 dkg vaj
7 evőkanál méz
2 tojás
15 dkg szezámmag

5 dkg mazsola

Elkészítés:

A vajat habosra keverjük a mézzel, a felvert tojásokkal, hozzáadjuk sütőporos, szitált lisztet, a zabpelyhet, a szezámmagot, és a mazsolát.

Fél órán át hideg helyen pihentetjük, majd papírral bélelt sütőlemezre, vízbe mártott kanállal kisebb halmokat rakosgatunk a sűrű masszából, egymástól kissé távolabbra. A halmokat a vizes kanál domború felével korongformára lapítjuk.

Előmelegített, 180 °C – os sütőben sütjük, kb. 12-15 perc alatt, ettől tovább ne süssük, mert nagyon kiszárad.

Nincsenek megjegyzések: