Hozzávalók:
csipetnyi só
6 dkg cukor
6 dkg nádcukor lágy sötétbarna
1 tojás
15 dkg zabpehely
10 dkg teljes őrlésű tönkölybúza liszt (másfajta is jó)
1 kávéskanál őrölt fahéj
5 - 10 dkg mazsola
½ kávéskanál szódabikarbóna
A margarint csipetnyi sóval habosra kavarjuk, hozzáadjuk a cukrot, jól kikeverjük, majd a tojással is eldolgozzuk. Belekeverjük a szódabikarbónás, fahéjjal elkevert lisztet, és a zabpelyhet.
Az összeállított tésztát hűtőbe tesszük kb. fél órára.
A masszából kanállal diónyi darabokat sorakoztatunk egymástól kissé távolabbra, papírral bélelt sütőlapra, majd a megnedvesített kanál hátával korong-formára ellapítgatjuk.
Előmelegített,
Ha kisült, kissé még puha a sütemény, kihűlés után ropogóssá válik.
Sőt, még finomabb, ha csokoládémázat csorgatunk a tetejére, tortabevonóból készítve.
Kb. 35 db lesz belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése