2008. február 21., csütörtök

Kukoricatorta

Hozzávalók:

50 dkg kukoricadara
2 liter víz
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál só
szeletelt gyümölcsök (ananász, banán, barack, alma, meggyszemek, stb.)
1 csésze datolya
½ csésze víz
5 dkg durvára vagdosott dió

Elkészítés:

A darát 2 l vízbe szórjuk, ízesítjük a citrom héjával, sóval, és lassú tűzön, folyamatos keveréssel főzzük, míg kb. háromszorosára megduzzad.

Egy kapcsos tortaforma alját kirakjuk gyümölcsökkel, a dara felét rásimítjuk, erre kerül a fél csésze vízzel pépesre turmixolt datolya. Megszórjuk dióval, s végül a dara maradékával betakarjuk.

Kihűtjük, és tálalás előtt tálcára borítjuk a desszertet.

Nincsenek megjegyzések: