2008. február 8., péntek

Meggyes - diós muffin

Hozzávalók:

60 dkg meggybefőtt
27 dkg vaj
20 dkg barnacukor
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
4 tojás
30 dkg tönkölyliszt
15 dkg darált dió
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
2 citrom reszelt héja
0.5 dl tej

Elkészítés:

A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, majd eldolgozzuk a sütőporos, szitált liszttel összekevert darált mákkal és fahéjjal.

Ízesítjük a citromhéjjal, fellazítjuk a masszát egy kis tejjel, és belekeverjük a meggyet kevéske befőttlével.

Előmelegített, közepes hőfokú, 180 °C –os sütőben, kb. 25-30 perc alatt sütjük ki szép világosbarnára.

Nincsenek megjegyzések: