2008. február 7., csütörtök

Almakenyér


Hozzávalók:

2 tojás
6 evőkanál méz (15 dkg)
1 evőkanál olaj
1 mokkáskanál fűszerkeverék forralt borhoz
5 dkg beáztatott, leszűrt mazsola
50 dkg tisztított, héjastól lereszelt alma
1 evőkanál citromlé
30 dkg nedves okara (szójadara)
15 dkg Graham liszt
1 csomag sütőpor
1 kávéskanál margarin a forma kenéséhez

Elkészítése:

A tojások sárgáját habosra keverjük 5 evőkanál mézzel, lassan csorgatva adjuk hozzá az olajat, majd hozzáadjuk a fűszerkeveréket és a mazsolát.
Az almát összekeverjük a citromlével és 1 evőkanál mézzel.
A tojásos keverékhez adjuk az okarát, a sütőporos, szitált lisztet, az almát, és a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Kikent, lisztezett, hosszúkás sütőformában, langyosra előmelegített sütőben, továbbra is alacsony hőmérsékleten 50-60 percig, tűpróbáig sütjük.

Ha kihűlt, alufóliába csomagolva, hűtőben sokáig eláll.

Az eredeti recept Szigeti Zsuzsa „Hús nélkül szójából” című, a Piaconline.hu oldalain található szakácskönyvéből való.



Nincsenek megjegyzések: