2008. február 9., szombat

Őrségi tökmagos-tökmagolajos torta

>

Őrségi különlegesség! - A receptet az Agroinform oldalán találtam.

Hozzávalók:

20 dkg darált dió
25 dkg darált pirított tökmag
5 dkg liszt

6 tojás
12 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
1 dl tökmagolaj

baracklekvár

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral verjük kemény, világos habbá, ebbe keverjük bele óvatosan a darált diót és tökmagot, és a sütőporral vegyített lisztet, végül keverjünk el benne 1 dl tökmagolajat.

Kivajazott, lisztezett tortaformába öntsük a tésztát, előmelegített sütőbe tegyük, és süssük barnára.

Ha kihűlt, töltsük meg lekvárral, tálaljuk tökmagolaj- és csokoládé csíkokkal díszítve.


Nincsenek megjegyzések: