Hozzávalók:
50 dkg zabkorpa
2 dl víz
2 db érett, pürésített banán
1 csomag sütőpor
2 evőkanál olaj
1/2 bögre durvára vagdosott dió (mandula, vagy mogyoró)
Nádcukor, (vagy méz) ízlés szerint
Elkészítés:
Először összekeverjük a korpát a sütőporral és a dióval, majd elkeverjük a vízzel, olajjal, és a banánnal. Ha túl híg, vagy sűrű lenne, vízzel, korpával javítsunk az állagán.
Kikent, lisztezett formák kétharmad részéig kanalazzuk a masszát. (Használhatunk kenés helyett papírkosárkákat is.)
Előmelegített sütőben, kb. 190 °C-on, 20-25 perc alatt kisütjük.
2 megjegyzés:
Kb. mennyi mézet tegyek bele (te mennyit ajánlanál)?
Szia!
Próbálkozzál kb. 3 evőkanálnyival, és kóstold meg, elég édesnek tartod-e.
Üdv!
Megjegyzés küldése