2008. február 6., szerda

Gyümölcsös mézeskalács


Hozzávalók:

10 dkg vaj
15 dkg barnacukor
25 dkg méz
5 tojás
10 dkg kis darabokra vagdalt aszalt gyümölcs
40 dkg tönkölybúza fehérliszt
½ csomag sütőpor
15 dkg darált dió
10 dkg mazsola
őrölt fahéj, szegfűszeg, ánizs

Cukormáz:

15 dkg porcukor
4 tojásfehérje
½ citrom leve

Elkészítés:

A vajat, cukrot, mézet gőz fölött állandó kavarással felolvasztjuk, egyenként hozzáadva a tojásokat, habosra keverjük. Hozzáadjuk a gyümölcsöket, a sütőporos, szitált lisztet, a diót, a fűszereket, és jól kidolgozzuk.

Kikent, lisztezett, tetszés szerinti formába öntjük, és előmelegített, forró sütőbe tesszük, de vegyük vissza a hőt 180 °C – ra, és így süssük ki. A formában hagyjuk kissé hűlni, utána borítsuk ki.

A tojásfehérjét habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet, és amikor már jó sűrű, a tésztát bevonjuk a mázzal.

Nincsenek megjegyzések: