Hozzávalók:
1 teáskanál vanília
2 db tojás
1/2 dl liszt
1/2 teáskanál só
1,5 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál szódabikarbóna
1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
1/2 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítése:
A sütőt
A margarint keverjük ki a vaníliával, majd lassan csorgatva adjuk hozzá a mézet is, és egyenként a tojásokat. Jól keverjük ki a krémet.
Szitáljuk egybe a lisztet, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket. Ezt alaposan keverjük össze a morzsával. Felváltva, kis adagokban, folyamatos keverés közben adjuk a krémhez a száraz keveréket és a tejet úgy, hogy a száraz keverékkel kezdjük és azzal fejezzük is be. Minden adagolás után jól verjük fel a keveréket.
A masszát öntsük egy kikent, lisztezett, kb. 20 x
A végén hagyjuk állni 5 percig a tepsiben, majd borítsuk egy rácsra, és hagyjuk hűlni addig, míg kézmeleg nem lesz. Szeleteljük fel, töltsük meg, és díszítsük bármilyen mézes krémmel, és melegen szolgáljuk fel.
Forrás:Wikikönyvek/szakácskönyv
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése