2008. február 10., vasárnap

Sacher torta

Hozzávalók:

Tészta:

40 dkg tejesőrlésű búzaliszt
10 dkg fehér tönkölyliszt
20 dkg karobpor
15 dkg nádcukor
1 csomag sütőpor
2 db citrom héja
1 db citrom leve
2 dl olaj
1,1 l. Biopont vaníliás szójaital
fahéj

Töltelék:

30 dkg baracklekvár

Máz:

10 dkg karobpor
10 dkg margarin
10 dkg nádcukor


Elkészítés:

A tésztához alaposan összekeverjük a száraz anyagokat.
A szójaitalban elkeverjük az olajat és a citromlevet, és az előbbi keverékkel óvatosan összedolgozzuk.
A masszát vékonyan kiolajozott, lisztezett sütőformába öntjük, és 180-200 °C -on megsütjük a tésztát.
Amikor kihűtöttük, félbevágjuk, megtöltjük a barackízzel, majd a tetejét is vékonyan bekenjük.

A margarinban feloldjuk a nádcukrot és a karobot, majd egyenletesen áthúzzuk a tortát a mázzal.

Forrás: biopont.hu

Nincsenek megjegyzések: