2008. február 3., vasárnap

Búzacsírás cseresznyés pite

Hozzávalók:

60 dkg tönkölyliszt
15 kg cukor
15 dkg margarin
2 db tojás
2.5 dkg élesztő
4 dl tej

Töltelék:

80 dkg kimagozott cseresznye vagy meggy /befőtt is jó
15 dkg búzacsíra

Ízesítésre: fahéj

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, beletesszük a cukros tejben felfuttatott élesztőt és a felvert tojásokat. Jól kidolgozzuk, meleg helyen kelesztjük.

A búzacsírát szárazon tepsiben (vagy nagyon kis lángon lábosban) folyamatos keveréssel kissé megpirítjuk.

A tésztát kinyújtjuk lisztezett deszkán, felét margarinnal kikent tepsi aljára terítjük kb. egy ujjnyi vastagságban. Megszórjuk a búzacsírával, majd a cseresznyével, a fahéjjal és cukorral, végül beterítjük a tészta másik felével.

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. fél óra alatt készre sütjük.

Forrás: Élelmezésvezetők/

Nincsenek megjegyzések: