2008. január 20., vasárnap

Lángos 1.

Hozzávalók:

50 dkg teljes őrlésű búzaliszt
1 csomag porélesztő
1 kávéskanál só
kb. 4 dl langyos víz
a sütéshez napraforgóolaj

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük az élesztővel, a sóval, és a vízzel simára keverjük a robotgép dagasztó spiráljával. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy se túl lágy, se túl kemény, rugalmas tésztát kapjunk.
Tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 20-30 percig kelesztjük.

Olajos kézzel ököl nagyságú darabokat tépünk, és középről kiindulva, a széle felé kihúzgáljuk a tésztát.
Bőséges mennyiségű olajat forrósítunk, és a lángosokat szép pirosra sütjük mindkét oldalukon.
Az olaj ne legyen túlzottan felhevítve, mert kívül megpirul ugyan a tészta, de belül sületlen maradhat, ha pedig nem elég forró, megszívja magát nagyon zsiradékkal.
Papírtörlőre szedjük ki, hogy az olajat leitassuk.

Nincsenek megjegyzések: