2016. február 6., szombat

Banános zabpelyhes gömbök (cukormentes)


Hozzávalók:

2-3 db nagyobb banán
10 dkg zabpehely
5 dkg jó minőségű étcsokoládé
5 dkg dió

Elkészítés:

A banánt felkarikázzuk és villával megtörjük, a csokoládét és a diót durvára vagdossuk.
Jól összekeverjük az adalékokat, és sütőpapírral bélelt tepsibe nagyobb dió nagyságú halmokat rakosgatunk egy kiskanál segítségével.



Előmelegített 180°C-os sütőben sütjük ki kb. 15 perc alatt. Amikor a széle kezd barnulni, akkor készen van.


 A banántól finom édes lett, nem az a ropogós fajta, inkább puha, szaftos. Semmilyen édesítő nem kell bele.
 Szóval nem az a kategória, hogy „hozzáadott cukor nélkül”, utána felsorolunk még hatvanhatféle édesítésre alkalmas készítményt…. :-)

Egy nagy tepsire való adag lett belőle, 42 db.

Forrás: Mamaja cooks


Nincsenek megjegyzések: