Hozzávalók:
25 dkg túró
3 tojás
10 evőkanálnyi rizsliszt
1 mokkáskanálnyi
szódabikarbóna
Kevés só
A sütéshez tetszés szerinti zsiradék, itt pálmazsír
Lekvár a tálaláshoz
Elkészítése:
Az alapanyagokat jól
elkeverjük egymással.
Ha több időnk van, a
fehérjét felverhetjük habbá, és úgy is hozzáadhatjuk, de ez nem fontos, itt is
egész tojások kerültek bele.
A bő zsiradékot
felmelegítjük, és kiskanállal diónyi darabokat szaggatunk bele.
A zsiradék túl forró ne
legyen, mert hirtelen fog megsülni, a belseje nyers maradhat.
De elég forrónak kell
lennie, mert ellenkező esetben nagyon megszívja magát zsiradékkal a tészta. Ezt
legkönnyebben úgy állapíthatjuk meg, ha fakanalat teszünk a melegedő
zsiradékba, és amikor apró buborékok keletkeznek körülötte, akkor már jó a
hőfok.
A fánkocskák kicsit meg
fognak nőni sütés közben. Hagyományos liszttel jobban megduzzadtak, én kevertem
a rizslisztet, fehér és barna liszt volt felesben, és kicsit sűrűbbre sikerült
az állaga, de így is finom lett.
Papírtörlőre szedjük ki a
fánkokat, majd lekvárral kínáljuk, vagy fahéjas porcukorral is megszórhatjuk.
Frissen a legfinomabb.
nagyon finom volt, tudom!
VálaszTörlésIgen, Traude, mi is szeretjük! :-)
VálaszTörlés