Hozzávalók:
50 dkg teljes őrlésű tönkölyliszt
25 dkg pálmavaj / vagy tetszés szerint vaj, margarin
5 dkg friss élesztő
2 dl tejföl
35 dkg túró
15 dkg friss búzacsíra
3 dkg só
Tetejére: szezámmag
Elkészítés:
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tejfölbe morzsolt az élesztőt, a túrót, a búzacsírát, megsózzuk, és alaposan összegyúrjuk, míg egy sima tésztát nem kapunk, amely elválik az edény oldalának falától.
Szoba hőmérsékletű alapanyagokkal dolgozzunk!
20 percig pihentetjük a tésztát, majd ismét átgyúrjuk. Újabb pihentetés után kétujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét nem túl mélyen kockázva bevágjuk.
Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kikent, lisztezett sütőlemezre, egymástól kissé távolabbra rakosgatjuk a darabokat.
20 percig hagyjuk még pihenni, majd a tetejét vízzel megspricceljük, és szezámmaggal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 220 °C – on kb. 20 perc alatt kisütjük.
Autumn, a "Kutya és konyha" blog gazdája küldte nekem ezt a nagyon kedves díjat, amit hálásan megköszönök!:-)
Mivel mindhárom blogomra érkezett ugyanez a díj, és látom, hogy a blogosokon végigsöpört a hullám, körül kell nézzek, kinél nem járt még, hogy a feltételeknek eleget tehessek.
Addig is, fogadja tőlem minden blogszerkesztő sok-sok szeretettel, aki kapott eddig, aki nem, aki kezdő, aki nem!!! :-)
Még egyszer köszönöm szépen!:-)
Kérlek nézzél be a blogomra, van számodra egy meglepetésem!
VálaszTörlésItt találod:
http://kutyaeskonyha.blogspot.com/2011/01/mandulamorzsa-aszalt-afonyaval-egy.html
Üdv,
Kutya és Konyha
Köszönöm szépen!
VálaszTörlésSzia,
VálaszTörlésmost olvastam ezt a receptet és egy olyan kérdésem lenne, hogy a búzacsíra ami kell hozzá ugye a szárított fajta? Tegnap vettem egy ilyen zacskó szárított búzacsírát és most böngészek, hogy a műzlin kívül mihez használhatom még fel :)
Remélem, hogy ez a recept olyan amibe jó.
Előre is köszi a segítséget! :)
Üdv,
Vera
www.verkabead.blogspot.com
A recept szerint friss kell hozzá, de szerintem a szárított is megfelel.
VálaszTörlés