Hozzávalók:
Tészta:
40 dkg tejesőrlésű búzaliszt
10 dkg fehér tönkölyliszt
20 dkg karobpor
15 dkg nádcukor
1 csomag sütőpor
2 db citrom héja
1 db citrom leve
2 dl olaj
1,1 l. Biopont vaníliás szójaital
fahéj
Töltelék:
30 dkg baracklekvár
Máz:
10 dkg karobpor
10 dkg margarin
10 dkg nádcukor
Elkészítés:
A tésztához alaposan összekeverjük a száraz anyagokat.
A szójaitalban elkeverjük az olajat és a citromlevet, és az előbbi keverékkel óvatosan összedolgozzuk.
A masszát vékonyan kiolajozott, lisztezett sütőformába öntjük, és 180-
Amikor kihűtöttük, félbevágjuk, megtöltjük a barackízzel, majd a tetejét is vékonyan bekenjük.
A margarinban feloldjuk a nádcukrot és a karobot, majd egyenletesen áthúzzuk a tortát a mázzal.
Forrás: biopont.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése