Hozzávalók:
22 dkg nádcukor
15 dkg liszt
½ csomag sütőpor
7 dkg olvasztott vaj
1 citrom reszelt héja, és leve
tortabevonó étcsokoládé
2 tojásfehérje
1/2 citrom leve
A tojások fehérjét a cukorral és a citromlével simára keverjük, a forró süteményre öntjük. (Ha a még langyos sütőben szárítjuk, amitől szép fényessé válik.)
Sütőpapírral bélelt formában, jól előmelegített sütőben,
Rácson hagyjuk kihűlni, gőzfürdőben felolvasztott, egy kis olajjal elegyített csokoládéval vonjuk be, vagy citromos mázzal.
Egyszerű, és nagyon finom, a citromos mázzal finomabban érvényesül a citrom íze, de ízlés kérdése, kinek melyik tetszik jobban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése