2016. február 4., csütörtök

Tepertős pogácsa-tönkölylisztes


Hozzávalók: 

50 dkg tönkölyliszt 
2 dkg só 
1 dkg őrölt bors (ízlés szerint) 
30 dkg darált tepertő 
12 dkg zsír 
1 tojás 
2 dkg élesztő 
2 dl víz (kb.) 

Elkészítés: 

A lisztet elkeverjük a sóval, borssal, hozzáadjuk a többi adalékot, kikeverjük/összegyúrjuk. Lágyabb tésztát kapunk. 
Fóliával letakarjuk az edényt, pár órára hűvös helyre tesszük. 
Előző nap is összeállíthatjuk, és másnapig pihentethetjük hűtőben. 
Amikor elővesszük a tésztát, átgyúrjuk, ujjnyi vastagságra nyújtjuk, berácsozzuk a tetejét, és kiszaggatjuk. 



Pihentetjük kb. fél órát, közben felvert tojással bekenjük a tetejét. Hogy ne kelljen ehhez újabb tojást felhasználni, a felhasználandó tojás fehérjének egy részét félretehetjük, abba egy kis törött paprikát keverünk, és így kenjük be a pogácsákat. 
220 °C-os előmelegített sütőben sütjük pirosra kb. 15 perc alatt. 
4 cm átmérőjű szaggatóval két gáztepsire való adag lett belőle. Másnap is finom omlós.
Hozzávalók: 50 dkg liszt 2 dkg só 1 dkg őrölt bors (ízlés szerint) 30 dkg darált tepertő 12 dkg zsír 1 tojás 2 dkg élesztő 2 dl víz (kb.) Elkészítés: A lisztet elkeverjük a sóval, borssal, hozzáadjuk a többi adalékot, kikeverjük/összegyúrjuk. Lágyabb tésztát kapunk. Fóliával letakarjuk az edényt, pár órára hűvös helyre tesszük. Előző nap is összeállíthatjuk, és másnapig pihentethetjük hűtőben. Amikor elővesszük a tésztát, átgyúrjuk, ujjnyi vastagságra nyújtjuk, berácsozzuk a tetejét, és kiszaggatjuk. Pihentetjük kb. fél órát, közben felvert tojással bekenjük a tetejét. Hogy ne kelljen ehhez újabb tojást felhasználni, a felhasználandó tojás fehérjének egy részét félretehetjük, abba egy kis törött paprikát keverünk, és így kenjük be a pogácsákat. 220 fokos előmelegített sütőben sütjük pirosra kb. 12-15 perc alatt. 4 cm átmérőjű szaggatóval két gáztepsire való adag lett belőle. Másnap is finom omlós.

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
Hozzávalók: 50 dkg liszt 2 dkg só 1 dkg őrölt bors (ízlés szerint) 30 dkg darált tepertő 12 dkg zsír 1 tojás 2 dkg élesztő 2 dl víz (kb.) Elkészítés: A lisztet elkeverjük a sóval, borssal, hozzáadjuk a többi adalékot, kikeverjük/összegyúrjuk. Lágyabb tésztát kapunk. Fóliával letakarjuk az edényt, pár órára hűvös helyre tesszük. Előző nap is összeállíthatjuk, és másnapig pihentethetjük hűtőben. Amikor elővesszük a tésztát, átgyúrjuk, ujjnyi vastagságra nyújtjuk, berácsozzuk a tetejét, és kiszaggatjuk. Pihentetjük kb. fél órát, közben felvert tojással bekenjük a tetejét. Hogy ne kelljen ehhez újabb tojást felhasználni, a felhasználandó tojás fehérjének egy részét félretehetjük, abba egy kis törött paprikát keverünk, és így kenjük be a pogácsákat. 220 fokos előmelegített sütőben sütjük pirosra kb. 12-15 perc alatt. 4 cm átmérőjű szaggatóval két gáztepsire való adag lett belőle. Másnap is finom omlós.

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
Hozzávalók: 50 dkg liszt 2 dkg só 1 dkg őrölt bors (ízlés szerint) 30 dkg darált tepertő 12 dkg zsír 1 tojás 2 dkg élesztő 2 dl víz (kb.) Elkészítés: A lisztet elkeverjük a sóval, borssal, hozzáadjuk a többi adalékot, kikeverjük/összegyúrjuk. Lágyabb tésztát kapunk. Fóliával letakarjuk az edényt, pár órára hűvös helyre tesszük. Előző nap is összeállíthatjuk, és másnapig pihentethetjük hűtőben. Amikor elővesszük a tésztát, átgyúrjuk, ujjnyi vastagságra nyújtjuk, berácsozzuk a tetejét, és kiszaggatjuk. Pihentetjük kb. fél órát, közben felvert tojással bekenjük a tetejét. Hogy ne kelljen ehhez újabb tojást felhasználni, a felhasználandó tojás fehérjének egy részét félretehetjük, abba egy kis törött paprikát keverünk, és így kenjük be a pogácsákat. 220 fokos előmelegített sütőben sütjük pirosra kb. 12-15 perc alatt. 4 cm átmérőjű szaggatóval két gáztepsire való adag lett belőle. Másnap is finom omlós.

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
Hozzávalók: 50 dkg liszt 2 dkg só 1 dkg őrölt bors (ízlés szerint) 30 dkg darált tepertő 12 dkg zsír 1 tojás 2 dkg élesztő 2 dl víz (kb.) Elkészítés: A lisztet elkeverjük a sóval, borssal, hozzáadjuk a többi adalékot, kikeverjük/összegyúrjuk. Lágyabb tésztát kapunk. Fóliával letakarjuk az edényt, pár órára hűvös helyre tesszük. Előző nap is összeállíthatjuk, és másnapig pihentethetjük hűtőben. Amikor elővesszük a tésztát, átgyúrjuk, ujjnyi vastagságra nyújtjuk, berácsozzuk a tetejét, és kiszaggatjuk. Pihentetjük kb. fél órát, közben felvert tojással bekenjük a tetejét. Hogy ne kelljen ehhez újabb tojást felhasználni, a felhasználandó tojás fehérjének egy részét félretehetjük, abba egy kis törött paprikát keverünk, és így kenjük be a pogácsákat. 220 fokos előmelegített sütőben sütjük pirosra kb. 12-15 perc alatt. 4 cm átmérőjű szaggatóval két gáztepsire való adag lett belőle. Másnap is finom omlós.

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése