Hozzávalók:
2-3 db nagyobb banán
10 dkg zabpehely
5 dkg jó minőségű étcsokoládé
5 dkg dió
Elkészítés:
A banánt felkarikázzuk és villával megtörjük, a csokoládét
és a diót durvára vagdossuk.
Jól összekeverjük az adalékokat, és sütőpapírral bélelt
tepsibe nagyobb dió nagyságú halmokat rakosgatunk egy kiskanál segítségével.
Előmelegített 180°C-os sütőben sütjük ki kb. 15 perc alatt.
Amikor a széle kezd barnulni, akkor készen van.
A banántól finom édes lett, nem az a ropogós fajta, inkább puha, szaftos. Semmilyen édesítő nem kell bele.
Szóval nem az a
kategória, hogy „hozzáadott cukor nélkül”, utána felsorolunk még hatvanhatféle
édesítésre alkalmas készítményt…. :-)
Egy nagy tepsire való adag lett belőle, 42 db.
Egy nagy tepsire való adag lett belőle, 42 db.
Forrás: Mamaja cooks
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése