Hozzávalók
24-26 cm
átmérőjű formához:
6
tojás
10
dkg nádcukor(paleo: nyírfacukor)
20
dkg darált mák
7
dkg kókuszreszelék
½
kisebb citrom leve és reszelt héja
Töltelék:
szilvalekvár
Elkészítés:
A tojások fehérjét kissé
habosra verjük a citromlével, fokozatosan hozzáadva a cukrot, kemény habot
készítünk belőle.
Egyenként elkeverjük benne
a tojások sárgáit, majd az egymással elkevert mákot és kókuszreszeléket adjuk
hozzá óvatosan a robotgép legalacsonyabb fokozatával keverve.
A formát alul picit
átnedvesítjük, sütőpapírral béleljük. (Így sütés után nem ragad annyira a
tésztához a papír.)
A masszát szépen
belesimítjuk
Kb. 200 °C-ra
előmelegített sütőbe tesszük, de levesszük a hőt 180 °C-ra, és kisütjük a
tésztát sütőtől függően kb. 30-40 perc alatt.
Tűpróbával ellenőrizhetjük
a sütés vége felé.
Amikor kivesszük a
sütőből, a tészta oldalát óvatosan elválasztjuk a forma falától, majd így
hagyjuk langyosra kihűlni.
Ekkor kiborítjuk, és
lehúzzuk róla a papírt
Kihűlés után két lapra
vágjuk, és lekvárral megkenjük.
Bármilyen lekvár jó, nálam
azért szilvalekvár, mert abban nincs cukor.
A receptet Olíviánál láttam, köszönettel, annak alapján készült a sütemény.
Ez a leírás a fotókkal megtalálható a Tortaimádó blogomon is.
Ez a leírás a fotókkal megtalálható a Tortaimádó blogomon is.
Nagyon örülök, hogy ízlett, remélem találsz még recepteket nálam :)
VálaszTörlésÜdv,
Eszti
Igen, köszönöm, már mentve is vannak!:-)
VálaszTörlés