2013. február 16., szombat

Kókuszos máktorta liszt nélkül (gluténmentes, paleo, tejmentes)





Hozzávalók 24-26 cm átmérőjű formához:

6 tojás
10 dkg nádcukor(paleo: nyírfacukor)
20 dkg darált mák
7 dkg kókuszreszelék
½ kisebb citrom leve és reszelt héja

Töltelék: szilvalekvár

Elkészítés:

A tojások fehérjét kissé habosra verjük a citromlével, fokozatosan hozzáadva a cukrot, kemény habot készítünk belőle.
Egyenként elkeverjük benne a tojások sárgáit, majd az egymással elkevert mákot és kókuszreszeléket adjuk hozzá óvatosan a robotgép legalacsonyabb fokozatával keverve.

A formát alul picit átnedvesítjük, sütőpapírral béleljük. (Így sütés után nem ragad annyira a tésztához a papír.)
A masszát szépen belesimítjuk

Kb. 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, de levesszük a hőt 180 °C-ra, és kisütjük a tésztát sütőtől függően kb. 30-40 perc alatt.
Tűpróbával ellenőrizhetjük a sütés vége felé.

Amikor kivesszük a sütőből, a tészta oldalát óvatosan elválasztjuk a forma falától, majd így hagyjuk langyosra kihűlni.
Ekkor kiborítjuk, és lehúzzuk róla a papírt




Kihűlés után két lapra vágjuk, és lekvárral megkenjük.
Bármilyen lekvár jó, nálam azért szilvalekvár, mert abban nincs cukor.

A receptet Olíviánál láttam, köszönettel, annak alapján készült a sütemény.
Ez a leírás a fotókkal megtalálható a Tortaimádó blogomon is.

  






2 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök, hogy ízlett, remélem találsz még recepteket nálam :)
    Üdv,
    Eszti

    VálaszTörlés
  2. Igen, köszönöm, már mentve is vannak!:-)

    VálaszTörlés