Hozzávalók:
3 tojás
3 evőkanál xylit
2 evőkanál méz
3 db nagy alma (kb. 50 dkg
tisztított, reszelt állapotban)
10 dkg darált mák
1 csomag (12 g) sütőpor
5 dkg aprószemű zabpehely
2 evőkanál darált lenmag
½ citrom leve és reszelt
héja
½ kávéskanálnyi őrölt
fahéj (mézeskalács fűszerkeverék is jó)
15-20 dkg aszalt gyümölcs
tetszés szerint (itt: aszalt szilva)
Tetejére: mandulaforgács
Elkészítés:
A mákot kevés cukorral
ledaráljuk.
A tojások sárgáit
kikeverjük a cukor maradék részével és a mézzel, hozzáadjuk a citromlével
meglocsolt reszelt almát, a sütőporral elkevert mákot, a zabpelyhet, a
lenmagot, és ízesítjük citromhéjjal és fahéjjal.
Az édesítés lehet ízlés
szerinti, nálam körülbelül történt.
Az aszalt gyümölcsöt
feldaraboljuk, és elkeverjük a masszában.(Én a tetejére szórtam, de jobb lett
volna elkeverni benne.)
Végül beleforgatjuk a
tojások keményre vert habját.
Sütőpapírral bélelt vagy
kikent közepes méretű tepsibe simítjuk a masszát, tetejére mandulaforgácsot
szórunk.
Előmelegített 170-180 °C-os
sütőben kb. 40 perc alatt kisütjük.
Ha a zabpehely helyett
szintén mákot adunk hozzá, a lisztérzékeny diétába is beleillik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése