Hozzávalók:
25 dkg teljes őrlésű liszt
6 dkg vaj
2 tojás sárgája
kevés tejföl
késhegynyi szódabikarbóna
1 mokkáskanálnyi só
1 mokkáskanálnyi őrölt
köménymag
1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
A szódabikarbónával és
köménymaggal elkevert lisztet összegyúrjuk a vajjal, a tojás sárgájával, a
sóval, és annyi tejföllel, hogy kemény, de nyújtható tésztát kapjunk.
Ha már teljesen sima a
tészta, lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk, tetszés szerinti formára
vágjuk.
Sütőpapírral bélelt
sütőlemezre tesszük a darabokat, megkenjük felvert tojással (itt került bele
egy kis tört pirospaprika is), és előmelegített, közepesen forró sütőben pirosra
sütjük.
Száraz, hűvös helyen
sokáig eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése