Hozzávalók:
1 csésze (2.5 dl) zabpehely
1 csésze teljes őrlésű (tönköly) liszt
½ mokkáskanálnyi szódabikarbóna
3 teáskanálnyi sütőpor
½ teáskanálnyi só
2 teáskanálnyi fahéj
½ teáskanálnyi őrölt szerecsendió
1 csapott mokkáskanálnyi sztívia
5 dkg lágy sötétbarna nádcukor
1 db apróra vagdalt alma
¾ csésze aszalt áfonya
¼ csésze olvasztott, de már nem meleg vaj
1 tojás
¾ bögre tej
Elkészítés:
Összekeverjük külön a száraz összetevőket, a nedves adalékokat, majd a kétféle keveréket egymással.
A masszát zsiradékkal kikent muffinsütő forma mélyedéseibe kanalazzuk ¾ részig.
Előmelegített, 200 °C-os sütőben sütjük ki 20 perc alatt.
Nagyon guszta és finom
VálaszTörlésNagyon jól hangzik, hétvégén megsütöm! :):)
VálaszTörlésKöszönöm! :-)
VálaszTörlésTudom ajánlani Pipacs! :-)
VálaszTörlésMegsütöttem, finom lett! :o)
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlett Pipacs! :-)
VálaszTörlésÖrülök hogy tetszett Judit!
VálaszTörlésnekem nem esett szét 1 tojással sem. :-)