2010. október 4., hétfő

Zabpelyhes áfonyás muffin



Hozzávalók:

1 csésze (2.5 dl) zabpehely
1 csésze teljes őrlésű (tönköly) liszt
½ mokkáskanálnyi szódabikarbóna
3 teáskanálnyi sütőpor
½ teáskanálnyi só
2 teáskanálnyi fahéj
½ teáskanálnyi őrölt szerecsendió
1 csapott mokkáskanálnyi sztívia
5 dkg lágy sötétbarna nádcukor
1 db apróra vagdalt alma
¾ csésze aszalt áfonya
¼ csésze olvasztott, de már nem meleg vaj
1 tojás
¾ bögre tej

Elkészítés:

Összekeverjük külön a száraz összetevőket, a nedves adalékokat, majd a kétféle keveréket egymással.

A masszát zsiradékkal kikent muffinsütő forma mélyedéseibe kanalazzuk ¾ részig.

Előmelegített, 200 °C-os sütőben sütjük ki 20 perc alatt.

7 megjegyzés: