2010. október 14., csütörtök

Almás-banános zabpelyhes sütemény



Hozzávalók:

5 dkg nagy szemű zabpehely
5 dkg zabkorpa
5 dkg darált vagy darabolt mandula /dió, mogyoró
5 dkg kókuszreszelék
5 dkg darabolt datolya
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál méz
1 /2 citrom leve és reszelt héja
2 tojás
2 evőkanál olaj
2 db érett banán
1 nagy alma reszelve

Tetejére:

5 dkg szeletelt mandula

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, sűrű massza legyen.
Ha szükséges, lehet lazítani kevés almalével, vagy vízzel, tejjel, joghurttal, kefirrel tetszés szerint, - nálam nem kellett. Vagy pedig a korpa mennyiségével állíthatjuk be az állagot.
A tészta édesítését is lehet módosítani ízlés szerint.

Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk a tésztát, és előmelegített 190 °C-os sütőben kisütjük kb. 25-30 perc alatt, sütőtől függően.

4 megjegyzés: