Hozzávalók:
4 púpozott evőkanál (4 dkg) zabkorpa
8 evőkanál (16 dkg) szilvalekvár
2 evőkanál (2 dkg) kókuszreszelék
Elkészítés:
Nedves kézzel összegyúrjuk a korpát és a lekvárt, 12 db kis golyócskát formálunk belőle, majd kókuszreszelékben meghempergetjük őket.
Ennyi a recept.
Azonnal tálalható.
Az eredeti leírás búzakorpát ír, de a zabkorpának finomabb íze van, legalábbis az én véleményem szerint.
Zabkorpával a paleo étrendbe is illik, mivel a szilvalekvár cukor nélkül készül (a házi lekvár mindenképpen).
A recept a „100 legjobb reformdesszert” c. kiadványban található.
Miért gyógy? Erre kíváncsi lennék. Gondolom a szilva és a korpa bélpucoló hatása miatt. Székrekedés ellen megfelelő módszer lehet :)
VálaszTörlésEttől letekintve a recept tetszik. Egyszerű, és valószínűleg az eredmény igen finom.
Persze ha a zabpehely is megfelelően hőkezelt, de szerencsére általában 110 C-on történő hőkezelés a cégek részéről megtörténik.
Ilyen legyen a lottó telitalálatom, hogy tudtam, ez lesz az első, amit megkérdeznek... :-)
VálaszTörlésValószínű amiatt, amit írtál. :-)
Különösebb magyarázat nem volt hozzá, ami a nevét illeti.
:)
VálaszTörlés