2009. június 8., hétfő

Sós árpakeksz

Hozzávalók:

1 csésze teljes őrlésű árpaliszt
1 csésze sima árpaliszt
2 evőkanál olaj
1 mokkáskanál só
2 evőkanál szezámmag

Elkészítés:

A liszteket elkeverjük a sóval, és lassacskán adagolva annyi vizet adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon. Kb. 10 percig gyúrjuk, míg rugalmas tésztát kapunk.
Lisztezett felületen 1 cm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, tetejét megszórjuk szezámmaggal.

Olajjal vékonyan kikent sütőlemezre rakosgatjuk a darabokat és előmelegített sütőben, 15 -20 percig sütjük.
Bármilyen másfajta magvakat is használhatunk, tetszés szerint: len, napraforgó, mák, kömény, stb.

2 megjegyzés:

  1. A liszteket hol szerzedbe?
    Köszönöm válaszodat:
    Kötényes

    VálaszTörlés
  2. Szia Kötényes!
    Reformboltokban szoktam vásárolni,általában amelyik útba esik.
    Üdv:Marica

    VálaszTörlés