2009. február 28., szombat

Korpás-túrós pogácsa

Hozzávalók:

35 dkg graham liszt
15 dkg búzakorpa
20 dkg Ráma margarin
25 dkg túró
2 dl tejföl
2 tojás
2 dkg élesztő
1 mokkáskanál só

Elkészítés:

A lisztet és a korpát összekeverjük, átszitáljuk, megsózzuk, belemorzsoljuk az élesztőt, a túrót, majd a tejföllel, az egyik tojással és a margarinnal összegyúrjuk.
Másfél óráig pihentetjük, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Tetejét a maradék, felvert tojással megkenjük, és előmelegített, forró sütőbe tesszük, de a tüzet mérsékelve, kisütjük.

2 megjegyzés:

  1. Szia!

    Kukkants be hozzám, vár egy kis meglepetés!

    http://cuisineadele.blogspot.com/2009/03/baratsag-dijat-kaptam.html

    Üdvözlettel,
    Adéle

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Adele! :-)
    Továbbítom!!

    VálaszTörlés