Hozzávalók:
Tészta:
80 dkg tönkölybúza liszt
1 csapott evőkanál só
1.5 dl olaj
5 dl tej
5 dkg élesztő
Krém :
25 dkg margarin
3 tojás sárgája
só
Kenéshez:
1 tojás sárgája
1 kanál tejföl
Szóráshoz: szezámmag
Elkészítés:
A hozzávalókból a langyos, kissé cukrozott tejben felfuttatott élesztővel, puha tésztát gyúrunk.
4 részre osztjuk, és a közepes tepsi méretének megfelelő lapokat nyújtunk ki.
A margarint egy kis sóval habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáit is.
A lapokat egyenként megkenjük ezzel a krémmel, és feltekerjük őket.
A tekercseket felszeleteljük háromszögekre.
Nem túl szorosan sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a darabokat, s egy fél órát pihentetve kelesztjük még.
Sütés előtt megkenjük a tetejüket tejföllel elkevert tojássárgájával, és szezámmaggal szórjuk meg.
Sajtot is hinthetünk rá, vagy köménymagot.
Előmelegített, forró sütőbe tesszük, s szép pirosra sütjük.
Szia!
VálaszTörlésNagyon finom, már én is sütöttem ilyet, csak finomliszttel. Amit tanulságként vontam le: legközelebb gyorsabban jár a kezem, és nem kelesztem annyit, mert a háromszögek a végén tekercsek lettek :))
Üdv. JD (www.jdkonyha.blogspot.com)
Szia JD!
VálaszTörlésIgen, a kelesztett tésztával tudni kell bánni, nálam is hol így sikerül, hol úgy.:-)