2008. december 16., kedd

Beigli




Tészta:

1 kg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 teáskanál szódabikarbóna
40 dkg méz
2 dl olaj
hajdinadara vagy búzacsíra (a tészta behintéséhez)

Töltelék:

70 dkg darált mák / vagy dió
10 db reszelt alma
6-8 bio citrom héja vagy 15-20 csepp citromolaj (csak gyógyszertári tisztaságú!)
30 dkg áztatott mazsola
40 dkg méz

Elkészítés:

Keverjük össze a tésztához valókat, és adagoljunk hozzá vizet, amíg gyúrható állagú nem lesz. Osszuk négy vagy hat részre attól függően, hogy vékony vagy vastag bejglit szeretnénk, majd pihentessük háromnegyed órán át.

Az almát, a diót (vagy a mákot) keverjük össze a töltelék többi összetevőjével. A töltelék állagát az alma és a méz mennyiségével lehet szabályozni, kenhető állagú legyen, se túl híg, se túl sűrű.

Nyújtsuk ki a tésztát, szórjuk meg búzadarával vagy csírával, hogy beszívja a nedvességet, és simítsuk rá a tölteléket. Tekerjük fel a bejgliket, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, lassú tűzön addig süssük, míg aranybarnák nem lesznek (kb. 30-40 perc).

Forrás: Lúgosító ételek

2 megjegyzés:

  1. Diese Beigli sehen wunderschön aus und schmecken sicher auch so gut!

    Új Évet kívánok

    VálaszTörlés
  2. Danke!
    Boldog Új Évet kívánok:
    Üdvözlettel: Marica

    VálaszTörlés