2008. december 16., kedd
Beigli
Tészta:
1 kg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 teáskanál szódabikarbóna
40 dkg méz
2 dl olaj
hajdinadara vagy búzacsíra (a tészta behintéséhez)
Töltelék:
70 dkg darált mák / vagy dió
10 db reszelt alma
6-8 bio citrom héja vagy 15-20 csepp citromolaj (csak gyógyszertári tisztaságú!)
30 dkg áztatott mazsola
40 dkg méz
Elkészítés:
Keverjük össze a tésztához valókat, és adagoljunk hozzá vizet, amíg gyúrható állagú nem lesz. Osszuk négy vagy hat részre attól függően, hogy vékony vagy vastag bejglit szeretnénk, majd pihentessük háromnegyed órán át.
Az almát, a diót (vagy a mákot) keverjük össze a töltelék többi összetevőjével. A töltelék állagát az alma és a méz mennyiségével lehet szabályozni, kenhető állagú legyen, se túl híg, se túl sűrű.
Nyújtsuk ki a tésztát, szórjuk meg búzadarával vagy csírával, hogy beszívja a nedvességet, és simítsuk rá a tölteléket. Tekerjük fel a bejgliket, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, lassú tűzön addig süssük, míg aranybarnák nem lesznek (kb. 30-40 perc).
Forrás: Lúgosító ételek
Diese Beigli sehen wunderschön aus und schmecken sicher auch so gut!
VálaszTörlésÚj Évet kívánok
Danke!
VálaszTörlésBoldog Új Évet kívánok:
Üdvözlettel: Marica