Hozzávalók:
10 dkg búza dupla mennyiségű vízben megfőzve
4 db reszelt alma
5 dkg mazsola
10 dkg darált dió
3-4 evőkanál zabpehely (esetleg zsemlemorzsa)
Rizskrém hozzávalói:
10 dkg rizs
4 evőkanál kókuszreszelék
2 evőkanál méz
½ citrom leve
ízlés szerint só
Díszítéshez: bármilyen gyümölcs, dió, kókuszreszelék
Elkészítés:
A főtt búzát leszűrjük, hozzáadjuk az almát, diót, mazsolát, és hogy formázható legyen, szükség szerint zabpelyhet keverünk a masszához.
A rizst dupla mennyiségű vízben, pici sóval ízesítve puhára főzzük, felét összeturmixoljuk az olajjal, a kókuszreszelékkel, a mézzel, a citromlével és a vízzel, majd elkeverjük a maradék rizzsel.
A búzás massza felét tortaformába simítjuk, a rizskrémmel megkenjük, a többi búzamasszával befedjük, és tetszés szerint díszítjük.
Szia!
VálaszTörlésNagyon tetszik a recept, de mégis milyen búzát használjunk hozzá? Még nem igen láttam sehol boltban!
Szia!
VálaszTörlésMilyen búzát kell ehhez venni? Még nemigen láttam sehol boltban. Köszi a segítséget!
ui: Nagyon jól hangzik a recpet.
Gabi
Szia, Gabi!
VálaszTörlésReformboltban tudsz venni búzát.
Zacskós kiszerelésben árulják, szemes formában.
Üdv: Marica