Fotó forrása: Naturfutár
A kókusz húsából
pépesítéssel nyerik a 100%-os kókuszkrémet.
Minden összetevőt
tartalmaz, ami a kókuszdió csonthéján belül található.
Tartósítószert, vegyszert
nem tartalmaz, UHT csíramentesítéssel történik a tartósítása.
Kiváló tejpótló, beilleszthető
a laktózmentes, az állati eredetű tejmentes étrendbe. Koleszterinmentes.
Alkalmas főzésnél,
sütésnél a tejszín, tejföl, margarinok, és zsírok helyettesítésére.
Kiváló kakaóhoz, kávéhoz ,
italokhoz, turmixokhoz, koktélokhoz, sütemények, krémek készítéséhez. A keleti
konyha tejföl helyett használja az erős fűszeres ételek enyhítésére.
Könnyen emészthető, magas
energiatartalmú.
Önmagában is fogyasztható,
de gazdaságosan hígítható is:
Ajánlott keverési arány tej készítéséhez:
1
rész kókuszkrém 2-4 rész ivóvíz, így egy doboz sűrítményből 6-8 dl kókusztej készíthető.
Összetevői:
kókuszkrém, víz, xantan
gumi, A és C vitamin
Átlagos tápanyag tartalom 100 g termékben összes kalória: 370 kcal
Zsír: 38 g
Fehérjét, szénhidrátot,
cukrot nem tartalmaz!
Süteményekhez, krémekhez „tejszínhabot”
is készíthetünk belőle:
Felhasználás előtt a
fagyasztóba tesszük kb. 30 percre.
Miután kivettük, a megvastagodott felső
réteget szépen leszedjük, és ezt verjük fel habbá. Kb. annyi ideig tart a hab készítése, mint a hagyományos tejszín felverése.
A megmaradt hígabb
kókusztejet felhasználhatjuk bármi más célra tej helyett.
Tücsökbogár tanácsa
alapján, köszönettel!:-)
(Minden más okosság az
internetről böngészve.)