Hozzávalók:
3 tojás
9-10 evőkanálnyi szezámmag
½ teáskanálnyi sütőpor
2 csipetnyi (erős) fűszerpaprika
1/2 teáskanálnyi frissen reszelt szerecsendió
pici só, - ízlés szerint
9-10 evőkanálnyi szezámmag
½ teáskanálnyi sütőpor
2 csipetnyi (erős) fűszerpaprika
1/2 teáskanálnyi frissen reszelt szerecsendió
pici só, - ízlés szerint
10 dkg reszelt kemény sajt
Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény
habbá verjük.
A tojások sárgáit
elkeverjük a szezámmaggal, a szerecsendióval, a sütőporral, a paprikával és a sóval, majd a felvert tojásfehérjét adjuk hozzá.
Folyékonyabb állagú
masszát kapunk.
Sütőpapírral bélelt
gáztepsire kanállal halmokat rakosgatunk úgy, hogy közöttük bőven maradjon
hely. A halmokat kissé lelapítjuk kerek, vékony formára a kanál hátával, vagy villával.
Tetejüket megszórjuk
reszelt sajttal.
Előmelegített 180 °C-os
sütőben sütjük ki a kekszeket kb. 20
perc alatt.
Akkor jó, ha a szélük
szépen barnul, és már teljesen ropogósak.
Hagyjuk őket teljesen
kihűlni, és jól záródó dobozban tároljuk. Fontos, hogy egészen kihűlt
állapotban csomagoljuk el, mert egyébként megpuhulnak.
Kb. 20 darab lesz belőle,
két nagy tepsi adagja.
Forrás: Szendi-Mezei paleo
szakácskönyve
A tojásfehérjét mikor használjuk fel?
VálaszTörlésA végén adjuk hozzá.
VálaszTörlésÜdv!