2009. május 28., csütörtök

Sós rudacskák

Hozzávalók:

40 dkg teljes őrlésű hajdina,- vagy tönkölybúza liszt
30 dkg zabpehely
5 evőkanál napraforgó-, szezám,- tök-, és lenmag vegyesen
25 dkg olaj
víz
ízlés szerint só (kb. 2 kávéskanálnyi)

Elkészítés:

Az alapanyagokat annyi vízzel gyúrjuk össze, hogy keményebb állagú tésztát kapjunk, majd lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk.
1,5 cm széles, és kb. 8 cm hosszúságú csíkokra vágjuk.
Sütőpapírra sorakoztatjuk a darabokat, és előmelegített, kb. 200 °C-os forró sütőben kisütjük, míg szép barnára pirul a teteje.

4 megjegyzés:

  1. hány fokon és hány percig kell sütni a rudacskákat? só nem is kell bele? ez saját recept? ha nem akkor hol találtad?
    köszi
    Kira

    VálaszTörlés
  2. Szia Kira!
    Kiegészítettem a leírást, nem tudom, honnan van a recept, egy biztos, nem saját találmány, a füzetembe van beleírva.
    A sütési idő sütőfüggő.
    Nekem rossz a hőfokszabályzóm, így minden körülbelüli idő alatt sül meg nálam.
    Üdv: Marica

    VálaszTörlés
  3. Elkészítettem, és igen kedvemre való rágcsa lett belőle:
    Gabonapelyhes sós rúd
    Köszönöm szépen a receptet!

    VálaszTörlés
  4. Szia Dulmina!
    Örülök, hogy tetszik, megnéztem, gusztusos lett! :-)

    VálaszTörlés