Hozzávalók:
3 csésze narancs-, ananász-, vagy almalé
1/2 teáskanál só
2 db közepes banán
4 cm - es darab vaníliarúd őrölve
ízlés szerint méz
1 csésze mazsola
2.5 csésze zabpehely
25-30 dkg friss gyümölcs, kockákra vágva
Díszítéshez: durvára vagdosott dió, mogyoró
Elkészítés:
Turmixoljuk össze a gyümölcslevet, a sót, a vaníliát, a banánt, majd adjuk hozzá a mazsolát, és öntsük egy lefedhető edénybe.
A zabpelyhet teflonedényben, olaj nélkül, folyamatos kevergetés közben pirítsuk, közepes lángon kb. 10 percig. Még melegen adjuk a masszához, a zárt edényben 30 perc alatt megdagad a zabpehely. Ha kihűlt, másnapig tegyük hűtőszekrénybe.
Tálalás előtt a feldarabolt, ízlés szerinti gyümölcsöt (akár vegyesen is) hozzákeverjük.
Díszíthetjük mogyoróval és dióval.
Forrás: Vegetarianus
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése