Hozzávalók:
50 dkg kukoricadara
1 citrom reszelt héja
1,5 l víz
pici só
feldarabolt aszalványok (nem fontos)
30 dkg kókuszreszelék
méz, ízlés szerint (kb. 6-10 evőkanál)
Elkészítés:
Tegyük fel a vizet főni, reszeljük bele a citrom héját, sózzuk meg, szórjuk bele a kukoricadarát, a kókuszt, majd folyamatos kevergetés mellett főzzük puhára a darát. Amikor már majdnem kész, akkor keverjük hozzá az aszalványokat és a mézet, hogy a méz ne veszítsen a vitamin tartalmából.
A lábasban hagyjuk kihűlni, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és kókuszba forgatjuk. Gyümölcsös, vagy karobos öntettel tálaljuk.
Gyümölcs - öntet
Hozzávalók:
1 liter híg eperlekvár /vagy idényben 1 kg friss eper
2 banán
1 evőkanál méz
1/2 csésze kesudió
1/2 liter víz
Az egészet jó alaposan összeturmixoljuk.
Forrás: vegetarianus
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése