Hozzávalók:
20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
15 dkg búzacsíra
3 db tojás
0.5 dl tej
só
50 dkg reszelt alma
1 kávéskanál fahéj
1 citrom leve és reszelt héja
vaníliaaroma
2 pohár joghurt
5 dkg dió
Elkészítés:
A lisztből, búzacsírából, tojásokból, tejből pici sóval palacsintatésztát keverünk, majd olívaolajjal kikent palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat.
Az almát megpároljuk, lehűtjük, turmixoljuk, hozzáadjuk a citromlevet, a citrom reszelt héjának a felét, 5 dkg búzacsírát, és a többi ízesítőt.
A masszával megtöltjük a palacsintákat.
Mindegyiket félbe vágjuk, és a végeiknél kissé egymásra fektetve, tepsibe rakjuk.
A joghurtba keverünk egy kis reszelt citromhéjat, ízlés szerint édesítjük, és a palacsintákra öntjük.
Megszórjuk 1-2 evőkanál durvára vagdosott dióval, majd sütőben megpirítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése