2008. november 27., csütörtök
Mézes puszedli
Hozzávalók:
1 csésze langyos tej
3 dkg élesztő
1 evőkanál nádcukor
1 tojás
¼ csésze olvasztott vaj
2 csésze liszt
½ teáskanál só
melegített méz, fahéj
Elkészítés:
Az élesztőt kevés (kb. 2 evőkanál) tejben oldjuk fel, keverjük a többi cukros tejhez, adjuk hozzá a felvert tojást, és a langyosra olvasztott vajat.
Fokozatosan adagoljuk a szitált, sóval ízesített liszthez, keverjük simára, majd tiszta ruhával letakarva kelesszük másfél órán keresztül.
Ez az idő alatt duplájára nő a tészta térfogata, teteje pedig lucskossá válik.
Még egyszer keverjük át, majd teáskanálnyi mennyiségenként bő, forró olajban süssük barnára.
Szedjük ki szűrőkanállal nedvszívó papírra, és tálcára helyezve locsoljuk meg mézzel, hintsük meg fahéjjal. Forrón tálaljuk.
Forrás: Diéta magazin egy régi kiadása
????????????????????
VálaszTörlésAnnyira mást vártam a cím alapján!!:)
Nem vagyok mai tyúk,de ehhez hasonló puszedlival még nem találkoztam!Te már elkészítetted?
Szia Szazala!
VálaszTörlésNem készítettem el, a recept pont a leírás alapján szól, ahogy a magazinban is megjelent.Arra nem emlékszem, hogy fotó volt-e hozzá,nem mindenhez adják le a képet.
Én kis fánkocskákat képzelek el, de hogy mitől puszedli a neve ettől, nem tudom.
Sajnálom, hogy csalódást okozott! :-(
Ha kipróbálom, felteszem a képet is.
Üdvözlettel: Marica
köszi!:)
VálaszTörlés