2008. július 9., szerda

Almás lepény



Hozzávalók:

30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg kukoricaliszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
kevés citromlé
15 dkg bio margarin
10 dkg méz
kb. 1.5 dl víz
1,5 kg alma
ízesítésre: fahéj


Elkészítés:


Az összekevert lisztekhez adjuk a kis citromlében elkevert szódabikarbónát, eldolgozzuk a margarinnal, a mézzel, és annyi vízzel, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.

A tészta egyik kinyújtott felét kikent, lisztezett tepsibe fektetjük, rásimítjuk a tisztított, reszelt, fahéjjal ízesített almát, majd beborítjuk a tészta másik lapjával. Tetejét villával megszurkáljuk, előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 35 perc alatt kisütjük.

Lugosi Dóra receptje alapján

2 megjegyzés: