Hozzávalók:
30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg kukoricaliszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
kevés citromlé
15 dkg bio margarin
10 dkg méz
kb.
1,5 kg alma
ízesítésre: fahéj
Elkészítés:
Az összekevert lisztekhez adjuk a kis citromlében elkevert szódabikarbónát, eldolgozzuk a margarinnal, a mézzel, és annyi vízzel, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
A tészta egyik kinyújtott felét kikent, lisztezett tepsibe fektetjük, rásimítjuk a tisztított, reszelt, fahéjjal ízesített almát, majd beborítjuk a tészta másik lapjával. Tetejét villával megszurkáljuk, előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 35 perc alatt kisütjük.
Lugosi Dóra receptje alapján
Nagyon finom, omlos, gazdag reform-almaspite,,,szuper recept, szerettuk!
VálaszTörlésEnnek örülök! :-)
VálaszTörlés