Hozzávalók:
25 dkg reszelt sárgarépa
4 tojás
2 evőkanál citromlé, és a citrom reszelt héja
20 dkg cukor
12 dkg tönkölybúza liszt
½ csomag sütőpor
10 dkg darált mogyoró
cukormáz (vagy tejszínhab)
5 dkg durvára vagdalt pirított mogyoró / vagy durva kekszmorzsa
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat, majd belekeverjük a tojás sárgákat, a sütőporos, szitált lisztet, a darált mogyorót, és a reszelt répát.
Kivajazott tortaformában, előmelegített, közepes hőfokú,
1 ½ citrom leve
A tészta így beissza a citromlevet, a cukortól pedig a torta teteje szép fényes lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése